2012. február 19., vasárnap

Nyári kiállítás élmények (pótlás)


A KAFF 2011. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál Idén 10. alkalommal rendezték meg a szemléből lett fesztivált, amely egyben a 7. Európai Animációs Játékfilm Fesztiválnak is otthont adott. A helyszíne a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ, Otthon Mozi, és a Városháza előtt itér (szabadtéri helyszín).

Nyár elején részt vettem néhány barátommal a kecskeméti animációs filmfesztiválon más néven a KAFF nevezetű rendezvényen. Azon belül megnéztem pár animációs kisfilmet is, és Tóth-Pócs Roland és Tóth-Pócs Judit: Bíborcsiga című animációs kisfilmről készült kiállításukat is. Ezen a kiállításon a filmből láthatunk állóképeket, díszelemeket és jelmezeket. A film alapjául Kiss Miklós Kalapmese című írása szolgált.




 Különleges kalapok és
 ruhadarab a Bíborcsiga
 című animációs
 filmből.

E-mellett még ízelítőt kapunk Tóth-Pócs Roland: A Még mire jó a hullámcsat? Című kisfilmjéből is.
A film alapjául az Ezermester című folyóirat Még mire jó a hullámcsat? Című cikkje szolgált.
Én személy szerint nagyon érdekesnek és mindemellett fantasztikusnak találtam, hogy egy hétköznapi tárgyról milyen érdekfeszítő animációt lehet készíteni.




Bemutatták még Szoboszlay Eszter: Boltmesék című animációs film díszletelemeit. A film Mosonyi Aliz ,,Boltmesék” című kötetén alapul.


Forrásanyagok: Saját fotók
 és élmények alapján,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése